Setcor na hrvatskomSetcor in English
NAZOVITE NAS: +385.15500964
PODRŠKA: 072 400 400
Nepredviđene prijetnje: kako spasiti poslovanje u kriznim situacijama

Nepredviđene prijetnje: kako spasiti poslovanje u kriznim situacijama

Što je kontinuitet poslovanja?

Od prirodnih katastrofa do kibernetičkih napada, u današnjem ubrzanom digitalnom svijetu tvrtke se suočavaju s nizom potencijalnih prijetnji koje mogu ugroziti njihovo poslovanje i financijsku stabilnost. Takve se prijetnje ne mogu predvidjeti, ali se za njih može pripremiti uvođenjem Sustava za upravljanje kontinuitetom poslovanja (engl. Business Continuity Management System ili BCMS). Naime, takav sustav omogućava tvrtkama da nastave poslovanje nakon kriznih situacija i svedu gubitke na minimum.

50% veći financijski gubitci ako niste pripremljeni.

Institut Ponemon, eminentni američki istraživački centar posvećen zaštiti podataka i informacijskoj sigurnosti, objavio je studiju koja je otkrila da je prosječna cijena povrede podataka za tvrtke bez plana kontinuiteta poslovanja znatno viša od onih s planom. U prosjeku su tvrtke bez plana imale troškove od 5,97 milijuna dolara, dok su one s planom imale troškove od 3,29 milijuna dolara. Osim što se štiti od značajnih financijskih gubitaka, tvrtke osiguranjem kontinuiteta poslovanja zadovoljavaju regulatorne zahtjeve što posljedično povećava povjerenje stakeholdera prema organizaciji i ojačava ugled.

Iskorištavanje cloud tehnologija za kontinuitet poslovanja.

Korištenje cloud usluga raste na svjetskoj razini zbog mnogobrojnih prednosti koje takvo poslovanje donosi tvrtkama, a cloud tehnologije nametnule su se kao preporučeno rješenje za osiguranje kontinuiteta poslovanja iz nekoliko razloga:

Poboljšana dostupnost podataka i aplikacija:

Korištenjem cloud servera koji se nalaze na različitim lokacijama, tvrtke mogu sigurno pohranjivati ​​svoje podatke i aplikacije, osiguravajući njihovu dostupnost čak i tijekom prekida na jednoj lokaciji.

Brzi oporavak i kontinuitet:

U slučaju prekida, cloud tehnologije omogućuju brzi oporavak brzim prijenosom podataka i aplikacija na sekundarne lokacije. To omogućuje tvrtkama nesmetan nastavak poslovanja dok se ne vrati primarna lokacija.

Zaštita kibernetičke sigurnosti:

Cloud serveri obično se nalaze u sigurnim podatkovnim centrima opremljenim naprednim sigurnosnim sustavima kojima upravljaju educirani stručnjaci. Najbolji pružatelji usluga u oblaku koriste alate za obranu od kibernetičkih napada i redovito procjenjuju sigurnost servera, pružajući višu razinu zaštite u usporedbi s lokalnim računalima ili serverima tvrtke.

Skalabilnost i prilagodljivost:

Cloud tehnologije omogućuju tvrtkama da povećaju svoju IT infrastrukturu i prilagode kapacitete za pohranu podataka prema svojim potrebama. Ova fleksibilnost posebno je vrijedna u razdobljima povećanih ili smanjenih poslovnih aktivnosti.

Testiranje i verifikacija:

Cloud tehnologije olakšavaju jednostavno testiranje planova kontinuiteta poslovanja i oporavak kritičnih procesa. Tvrtke mogu simulirati prekide poslovanja, osiguravajući učinkovitost svojih planova i optimizirajući svoje strategije odgovora na krize.

Osigurajte se na vrijeme

Nemojte čekati da bude prekasno za uvođenje Sustava za upravljanjem kontinuiteta poslovanja. Traženjem stručne pomoći i iskorištavanjem cloud usluga, tvrtka može uspostaviti sveobuhvatan plan prilagođen svojim specifičnim potrebama. Uz mogućnost brzog oporavka, zaštite od cyber prijetnji i učinkovitog skaliranja operacija, cloud usluge koje pružaju vrhunski provideri rješenje su za pouzdanu zaštitu vašeg poslovanja.

Ulaganje u kontinuitet poslovanja pomoći će osigurati dugovječnost, otpornost i uspjeh vaše tvrtke u suočavanju s neočekivanim izazovima.