Setcor na hrvatskomSetcor in English
NAZOVITE NAS: +385.15500964
PODRŠKA: 072 400 400

PUBLIC CLOUD

Garantirani resursi (CPU/RAM/DISK) na dohvat ruke, u nekoliko minuta

 • Efikasnost i pouzdanost cloud computinga
 • Servisi i usluge javno dostupni krajnjem korisniku
 • Jednostavan odabir potrebnih resursa i pokretanje
 • Potpuna skalabilnost potrebnih računalnih resursa

PUBLIC CLOUD

Kreirajte cloud virtualne servere u samo nekoliko trenutaka

Vrijeme fizičkih poslužitelja sve je više iza nas i njihove uloge vrlo uspješno preuzimaju virtualni poslužitelji. Primarni razlog za sve masovniju upotrebu virtualnih poslužitelja leži u činjenici da su virtualni poslužitelji izuzetno fleksibilni, brzi za kreiranje i postavljanje,a  visoka dostupnost garantirana je od strane Setcora.

Setcor cloud omogućava Vam vrlo jednostavno i brzo kreiranje te upravljanje virtualnim poslužiteljima i pratećim resursima, bez obzira na to koja je primjena tog poslužitelja. U roku od nekoliko minuta možete imati vlastiti server spreman za rad.

 

PRIMJENE SETCOR PUBLIC CLOUDA

Raznovrsne su primjene za virtualne poslužitelje koje možete kreirati u svom cloudu.

Setcor cloud kao stvoren je ako trebate:

 • – web server
 • – mail server
 • – server za bazu podataka
 • – razvojnu ili testnu okolinu
 • – VPN server
 • – DNS server
 • – server za smještaj podataka
 • – itd.. itd…

Bezbroj je primjena koje Vam Setcor cloud omogućava

USPOREDBA fizičkog servera i setcor clouda

Vlastita infrastruktura bazirana na fizičkim serverima ne može parirati Setcor public cloudu

PRIMJER TRADICIONALNE INFRASTRUKTURE BAZIRANE NA FIZIČKIM SERVERIMA

Odlučite li se na kreiranje vlastite računalne infrastrukture, očekuju Vas pomno planiranje, visoki troškovi i gotovo neizbježno trošenje više novca nego je potrebno.

Već prvi korak dovodi Vas do dvojbi i troškova koji se mjere u desetinama tisuća kuna.
Pri nabavci odgovorajućeg poslužitelja morate imati na umu trenutne potrebe Vašeg poslovanja, ali i potrebe istoga u budućnosti, a sve kako biste izbjegli naknadne visoke troškove i prekid u radu.

U slučaju neplaniranog rasta i potreba za novim resursima, dolazi do neplaniranih troškova, a ponekad i nemogućnosti da se nove komponente jednostavno ubace u postojeći poslužitelj pa ste primorani na kupnju nove opreme.
S druge strane, ukoliko planirate na širenje poslovanja te nabavite server koji je spreman za daleko veće zahtjeve nego su Vama trenutno potrebni, a kasnije shvatite da Vam sva ta “snaga” nije potrebna, stvorili ste si nepotrebni trošak.

Osim nabavke poslužitelja, valja imati na umu i zakup mrežnih resursa, smještaj poslužitelja i prateće opreme te ljudske kapacitete za instalaciju i održavanje sustava.

Vrlo brzo dolazite do spoznaje da sve to skupa jako puno košta i da se na provedbu kompltne instalacije i puštanje u pogon čeka i po nekoliko tjedana

SETCOR PUBLIC CLOUD KAO RJEŠENJE

Korištenjem Setcor infrastrukture već u startu izbjegavate nepotrebna ulaganja u opremu te održavanje iste i sami kreirate računalni sustav koji će odgovarati Vašim trenutnim potrebama, a u slučaju potrebe za novim resursima – iste aktivirate u roku nekoliko minuta.

Osim što nije potrebno planiranje oko nabavke servera, koristeći Setcor cloud ne morate brinuti niti o smještaju istoga i o zaposlenicim akoji će održavati infrastrukturu.

CPU

Dok kod fizičkih poslužitelja morate razmišljati o procesoru i pobrinuti se da isti može zadovoljiti Vaše potrebe i u budućnosti, u Setcor cloudu sami odabirete broj virtualnih procesora i primjenjujete ih instantno. U situaciji kada fizički server više ne može ponuditi zadovoljavajuće performanse, primorani ste mijenjati komponente servera ili čak i cijeli server – u Setcor cloudu to nije slučaj. S obzirom na to da Setcor usluge pogoni enterprise oprema renomiranih proizvođača, možete biti sigurni da će Vaši virtualni poslužitelji uvijek izvući maksimum iz naših servera, a novi resursi su Vam na dohvat ruke!

RAM / HDD

Kao i kod procesora, memorija i diskovni prostor mogu postati  ozbiljan problem kod fizičkih poslužitelja, posebice ako nabavite neodgovarajući poslužitelj s nedovoljnim kapacitetima za proširenje. U takvom slučaju, neminovan je dodatni trošak za promjenu servera ili, u najboljem slučaju, nabavka dodatne serverske memorije i novih smještajnih kapaciteta.

U Setcor cloudu nema tog problema, a samo nebo je granica za količinu memorije i diskovnog prostora.
Usto, u Setcor cloudu plaćate samo onoliko koliko potrošite!

Zanima vas što Setcor
može učiniti za Vas?