Setcor na hrvatskomSetcor in English
NAZOVITE NAS: +385.15500964
PODRŠKA: 072 400 400
Jesu li vas upecali? Dnevno se pošalje 3.4 bilijuna zlonamjernih mailova.

Jesu li vas upecali? Dnevno se pošalje 3.4 bilijuna zlonamjernih mailova.

Kako prepoznati Phishing napad i kako se zaštititi od napada?

Phishing je oblik internetske prijevare gdje napadači pokušavaju prevariti ljude da otkriju svoje osobne podatke, poput lozinki, brojeva kreditnih kartica ili drugih osjetljivih informacija. To čine tako što šalju lažne poruke koje izgledaju kao da dolaze od pouzdanih izvora, poput banaka, društvenih mreža ili drugih institucija. Laicima se može najlakše pojasniti kao “online varanje” gdje prevaranti imitiraju poznate institucije kako bi dobili vaše povjerljive podatke. Žrtva takvih napada može biti bilo tko – pojedinci svih dobnih skupina, tvrtke, pa čak i javne institucije. Prevaranti često ciljaju na najranjivije skupine, poput starijih osoba ili onih manje tehnološki pismenih, ali nitko nije imun na takve napade. Važno je uvijek biti oprezan jer kao što se i sigurnosne tehnologije sve više razvijaju, tako i hakeri i prevaranti postaju sve lukaviji i tehnološki napredniji.

 

Kako se zaštititi?

Sama zaštita od phishing napada uključuje nekoliko koraka. Za početak, uvijek provjeravajte izvor poruke ili poziva, ako se čini sumnjivim, nemojte odgovarati ili klikati na linkove. Zatim, koristite antivirusne programe i redovito ažurirajte softver na svim uređajima. Nikada ne dijelite svoje osobne podatke putem e-maila, SMS-a ili telefonskih poziva bez potvrde identiteta pošiljatelja ili pozivatelja. Naposljetku, edukacija je ključna – budite svjesni različitih vrsta napada i upoznajte se s metodama zaštite. Ne objavljujte ili dijelite previše informacija o sebi na društvenim mrežama ili drugim kanalima internetske komunikacije bez potrebe i jasne svrhe. Podatak koji je jednom objavljen ostaje zauvijek online, te kasnije uvijek može poslužiti za pokušaj prijevare.

Važno je napomenuti da phishing napadi nisu samo financijska prijetnja koja može dovesti do ozbiljnih financijskih gubitaka, već mogu uzrokovati i emocionalni stres te narušiti povjerenje u digitalne usluge i tehnologiju. Stoga je od ključne važnosti kontinuirano raditi na podizanju svijesti i jačanju zaštitnih mjera kako bi se smanjio rizik od ovakvih napada.