Setcor na hrvatskomSetcor in English
NAZOVITE NAS: +385.15500964
PODRŠKA: 072 400 400
Setcor postao pružatelj usluga clouda za europsku znanstvenu zajednicu

Setcor postao pružatelj usluga clouda za europsku znanstvenu zajednicu

Hrvatska ICT tvrtka postala je jedini hrvatski pružatelj usluga za europsku znanstvenu zajednicu u trideset i dvije zemlje putem OCRE projekta.

ICT tvrtka Setcor postala je jedini hrvatski pružatelj usluga za europsku znanstvenu zajednicu u trideset i dvije zemlje putem OCRE projekta (The Open Clouds for Research Environments project), priopćili su iz Setcora.  Cilj projekta je ubrzati usvajanje rada u cloudu, okupljajući pružatelje cloud usluga i istraživačku te obrazovnu zajednicu, putem “ready-to-use” ugovora. Uz Setcor, neke od uključenih platformi omogućavaju vodeće svjetske i europske tvrtke kao što su Google, Microsoft, Amazon, IBM, Oracle i T-Systems.

„Cloud rješenja su idealna za istraživačku i obrazovnu zajednicu jer svim uključenim institucijama omogućavaju alate potrebne za znanstveni rad. OCRE će moći koristiti preko deset tisuća institucija, koje će se tako u potpunosti posvetiti svojoj primarnoj djelatnosti, poput razvoja novih tehnologija ili lijekova, umjesto da traže i odabiru odgovarajuće ICT usluge. Setcor ima iznimno iskustvo u pružanju takvih usluga, a već je četiri godine i dio GÉANT-a, europske akademske računalne mreže“ – izjavio je Krešimir Jurić, direktor prodaje tvrtke Setcor.

Znanstvenici iz zemalja poput Švedske, Švicarske, Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije i Francuske moći će koristiti Setcorove IaaS (infrastruktura kao usluga), PaaS (platforma kao usluga) i SaaS (softver kao usluga). To uključuje korištenje kompletne računalne infrastrukture, od servera do podatkovnog centra, bez ulaganja u vlastitu opremu, korištenje aplikacija bez brige za licence i održavanje te platformu za razvoj web aplikacija.

Objave priopćenja:

https://novac.jutarnji.hr/novac/next/hrvatska-tvrtka-postala-pruzatelj-cloud-usluga-za-europsku-znanstvenu-zajednicu-15056432

https://www.vecernji.hr/techsci/setcor-postao-pruzatelj-usluga-clouda-za-europsku-znanstvenu-zajednicu-1474958

https://www.ictbusiness.info/poslovna-rjesenja/setcor-postala-pruzatelj-cloud-usluga-za-europsku-znanstvenu-zajednicu

https://www.poslovni.hr/sci-tech/hrvatska-tvrtka-postala-pruzatelj-usluga-za-europsku-znanstvenu-zajednicu-4276841

https://www.zgportal.com/zgbusiness/setcor-jedini-hrvatski-pruzatelj-usluga-za-europsku-znanstvenu-zajednicu/

https://prelistaj.hr/setcor-postao-pruzatelj-usluga-clouda-za-europsku-znanstvenu-zajednicu/

https://theworldnews.net/hr-news/setcor-postao-pruzatelj-usluga-clouda-za-europsku-znanstvenu-zajednicu